Wednesday, February 22, 2012

فتة كوارع وممبار وكرشه بالصور





.فتة كوارع وممبار وكرشه بالصور
ده شكل الكوارع مقطعه ولسه
مغسولةوبصراحه انا بجبها
نظيفه جاهزة
بغسلها بدقيق وملح للاحتياط

بضع التوابل التاليه

2عود قرفه(دارسين)

ورق لورا

قرنفل(مسمار)

فلفل اسود

ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفه

بصله مقطعه اربعه



الطريقه

نضع الحله على نار بداخلها
ماء لد الغليان وبعدين
نضيف الكوارع اوالمقادم مع
كل التوابل السابقه




.فتة كوارع وممبار وكرشه بالصور



تترك على النااااااار حوالى
من ساعتين الى ثلاثه ساعات
حسب الحجم تعالو نجهز
الفته انا بحمس العيش
البلدى المقطع مع ملعقه
سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس
تتحمس اما على النار او فى
الفرن






.فتة كوارع وممبار وكرشه بالصور



معلش نسيت اصور الصلصه
علشان اليوم كان شاق جدا
بس هقولكم على الطريقه
بالضبط نسخن الطاسه ونضع
فيها ملعقه سمنه وبعدين
الثوم مع رشه خفيفه كسبره
ناعمه حتى يحمر الثوم
وبعدين نضيف 2 ملعقه خل
وبعده كده نضيف الطماطم
المعصورهحوالى حبتين حتى
تتسبك ناخد 2 ملعقه من
الصلصه نضفها على العيش
المحمص ونقلبهاااااا
وبعدين نضيف شوربه
الكوااااارع



.




نغطيها ونتركها جانبا لمده

بسيطه حتى يتشرب العيش من
الشربه

ونغطى طبق الفته بالارز
الابيض

وباقى الصلصه مع شويه شوربه

(كبشه فقط)نغليها مع بعض
ونضفها فوق الارز



الكوارع طبعا استوت كويس
علشان تكون لذيذه نطلعها
من الشوربه ونصفيها وبعدين
نحمرها

فى 2 ملعقه سمنه بلدى

وده شكلها النهااائى يا رب
تعجبكم

.فتة كوارع وممبار وكرشه بالصور




ودلوقتى عمل الممبار

بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل
الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى اللمبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى



(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))
.فتة كوارع وممبار وكرشه بالصور
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف
.فتة كوارع وممبار وكرشه بالصور طبعا ده جزء من الممبار نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح .فتة كوارع وممبار وكرشه بالصور نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء مهمه الخطوه دى علشان التحمير فتة كوارع وممبار وكرشه بالصور فتة كوارع وممبار وكرشه بالصور نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد وده شكله النهائى ا .فتة كوارع وممبار وكرشه بالصور وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
فتة كوارع وممبار وكرشه بالصور


إعداد الفشة و الكرشة و الطحال

تسلق الثلاثة السابقة فى ماء مغلى للسلق و يرش علية ملح الى أن سلق و يسوى
نلاحظ إن الفشة و الطحال يسلق سريعا قبل الكرشة فننشلة من ماء السلق
و نترك الكرشة الى أت تستوى
نحمر بصلة الى أن تصير ذهبيا ثم نضع كوب كبير من عصير الطماطم مخلوطة بعجينة الطماطم ( تكون ثقيلة)
وتترك الى ات تسبك ثم نضع عليها الكرشة
و نتركها تغلى لمدة خمس دقائق ثم نفرغها فى طبق عميق


تقطع الفشة و الطحال بعد السليق ترنشاط رقيقة ( مثل الفتيك) و تحمر فى الزيت وخرجها أيضا علي بقدونس مقطعه ( ليتشرب الزيت و التجميل ايضا)
تقطع الكبدة أيضا ترنشات ( مثل الفلية) و تحمر أيضا و تنشل على طبق
و ترس بطريق تجملية مع الفشة و الطحال و ترش بالملح و الكمون و الشطة و عصير الليمون ويرش عليهم بقدونس مقطع للتجميل

No comments:

Post a Comment